19 Mart 2018 Pazartesi

Davet: Şişli'de Anne Frank Sergisi açılışı; Kadıköy'de gençlere ve eğitmenlere yönelik eğitim çalışmaları

 

"Anne Frank – Günümüz için bir Tarih" 
Sergis
​i Ziyaretçilere Açılıyor
 

Tarih
​20​
Mart
​ - 2 ​
​Nisan ​
2018
Yer: Şişli Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi
Adres: Halide Edip Adıvar Mahallesi, Boruçiçeği Sokak, No: 2, Şişli - İstanbul


"Anne Frank – Günümüz için bir Tarih" Sergisi, İstanbul – Şişli'de, 20 Mart ve 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde sergilenecek.

1930 ile 1940 arasındaki dönemi kapsayan, fotoğraflar ile Türkçe-İngilizce metinleri içeren ve 34 panelden oluşan sergi, Anne Frank'ın trajik yaşamını ele alırken, arka planda Nazi rejiminin yükselişi ve Holokost'a yol açan süreçler, Nazilerin başta Yahudiler olmak üzere milyonlarca insana yönelik gerçekleştirdiği zulüm ve bu dönemden çıkarılması gereken derslere odaklanmaktadır.

Bu çerçevede lise öğrencileri ve gençler için zengin bir ders materyali niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda yetişkinlere de hitap eden bir içeriğe sahiptir.
Birçok Avrupa ülkesinde de sergilenen sergiyi bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi ziyaret etmiştir.

Bu etkinlik, 2018 yılı içinde Türkiye'de gerçekleştirilecek konuya ilişkin bir dizi faaliyetin İstanbul'daki açılış etkinliği niteliğinde olup, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği, Şişli Belediyesi ve Amsterdam merkezli Anne Frank House (Müzesi) işbirliği ile düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK)


» Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/LCFo2r
» Web sitesi haberi: https://goo.gl/ZAtnE3


İletişim için:
Özden Dönmez, (SEHAK), 


 


​*** 



Nefret Suçları ve Nefret Söylemi İzleme Eğitimi

Etkinlik tarihi: 7 Nisan 2018, Cumartesi
Saat: 10.00 – 18.00 arası
Yer: İstanbul, Kadıköy


Eğitimin amacı: Nefret suçları ve söyleminin özelliklerini iyi kavramak, bu suçlara karşı verilecek mücadele açısından son derece önemlidir.
Eğitim, genel olarak nefret suçları ve nefret söylemi nedir, propaganda amaçlı ve sahte haberlerin önemi ve bunlara karşı mücadele yöntemleri, bu tür nefret yayan haberler ve paylaşımların nasıl ve neden izlenmesi gerektiği gibi geniş bir çerçevede gerçekleştirilecek.
Bu eğitimle, özellikle ana akım medyanın izlenmesinin yanı sıra, ayrımcı ve ırkçı söylemle mücadele yolları; bu konuda kullanılabilecek yöntemler konusunda farkındalığı artırmayı ve medyada insan hakları ve azınlıklara yönelik daha saygılı ve bilinçli bir dil kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

» Son Başvuru Tarihi: 22 Mart 2018, Perşembe
» Daha geniş bilgi ve ön kayıt için: https://goo.gl/TwTcMt



***


Öğretmenler, Öğretmen Adayları ve 
Eğitimciler için Holokost ve İnsan Hakları Eğitimi

Eğitim tarihleri: 8 Nisan ve 28 Nisan 2018 tarihlerinde iki tam gün olarak gerçekleştirilecektir.
Saat: 10.00 – 17.00
Yer: İstanbul, Kadıköy


Eğitim hakkında: Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacaktır. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve önyargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır. Eğitimin sonunda Katılım Sertifikası verilecektir.

» Son Başvuru Tarihi:  25 Mart 2018, Pazar 
» Daha geniş bilgi ve ön kayıt için https://goo.gl/dny3Eq








+++ Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) +++

» Web sitesi: www.sehak.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/sehak.tr/
» Twitter sayfası: twitter.com/SehakTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.sehak.org/contact/
» Mail Listemize katılmak isterseniz, listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atarak, SYMPA adresinden gelen maili yanıtlayın: humanrights-subscribe@lists.riseup.net
» Listeden ayrılmak isterseniz, listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atmanız yeterli: humanrights-unsubscribe@lists.riseup.net

13 Mart 2018 Salı

Öğretmenler, Öğretmen Adayları ve Eğitimciler için Holokost ve İnsan Hakları Eğitimi



​​
"Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Üzerinden Temel 
Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi"
Tarih: 8 Nisan ve 28 Nisan 2018, Yer: İstanbul, Kadıköy

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliği ile gerçekleştirilecek olan bu seminer, Anne Frank'ın insanlığa bıraktığı mirası kullanarak, toplumda insan hakları bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

» Eğitim hakkında: Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacaktır. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön
​ ​
yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır. Eğitimin sonunda Katılım Sertifikası verilecektir.
» Kimler katılabilir: Tarih, Holokost, insan hakları, ayrımcılık, kültürlerarası diyalog alanlarında eğitim veren herkese açıktır.

» Çalışma Programı:
Eğitim tarihleri: 8 Nisan ve 28 Nisan 2018 tarihlerinde iki tam gün olarak gerçekleştirilecektir.
Saat: 10.00 – 17.00
Yer: Eğitim İstanbul, Kadıköy'de gerçekleştirilecek olup, adresle ilgili detaylar eğitime katılacaklara daha sonra iletilecektir.

» Başvuru ve Değerlendirme Süreci Hakkında:
Son Başvuru Tarihi: 25 Mart 2018, Pazar
Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanma Tarihi: 30 Mart 2018, Cuma
 
» Kayıt ve Katılım Koşulları:
Eğitimden yararlanabilecek kişi sayısı sınırlı olduğundan aşağıdaki kıstaslar göz önüne alınarak değerlendirme yapılacaktır:
  • Özellikle lise öğrencileri ve gençlere yönelik eğitim vermek konusunda deneyim sahibi olmak,
  • İnsan hakları konusunda duyarlılık sahibi olmak,
  • Başvuru formunu eksiksiz ve açıklayıcı bir şekilde doldurmak,
  • Başvurunun eğitim amaç ve hedefleri ile uyumlu olması,
  • Katılımcıların toplumsal konumları ve kimlikleri itibariyle (yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik, vb.) eşit dağılımı.
 
» Önemli not:
İstanbul dışından başvuranlar, konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılayacaktır.  Katılım ücretsiz olup, katılımcıların tüm programa katılımları zorunludur. Aksi takdirde başvurular ret edilecektir.

» Başvuru formu için tıklayın...
» Facebook Etkinlik sayfası: https://goo.gl/7xyuEs
» Web sitesi haberi ve ayrıntılar
için


» Düzenleyen ve Destekleyen:
Bu etkinlik, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği tarafından düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Kadıköy Belediyesi'ne etkinliğimizin organizasyonu konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.


​"Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Üzerinden Temel Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi" projesi paydaşları:
















+++ Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) +++

» Web sitesi: www.sehak.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/sehak.tr/
» Twitter sayfası: twitter.com/SehakTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.sehak.org/contact/
» Mail Listemize katılmak isterseniz, listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atarak, SYMPA adresinden gelen maili yanıtlayın: humanrights-subscribe@lists.riseup.net
» Listeden ayrılmak isterseniz, listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atmanız yeterli: humanrights-unsubscribe@lists.riseup.net

12 Mart 2018 Pazartesi

17 Mart Irkçılığa Karşı Birleşelim Etkinlikleri

17Mart  - Irkçılığa Karşı Birleşelim Etkinlikleri

18.00 - Basın açıklaması - Galatasaray lisesi önü

19.00 – Panel - Cezayir Toplantı Salonu

Konuşmacılar:
Ahmad Bakjaji (Suriyeli Aktivist)

Cem Terzi (Halkların Köprüsü Derneği Başkanı)
Dila Ak (Antikapitalister aktivisti)
Emel Kurma (Yurttaşlar Derneği Genel Koordinatörü)

17 Mart Uluslararası Irkçılığa karşı Dayanışma Gününde
Irkçılığa Karşı Birleşelim

Aşırı sağın yükselişte olduğu; savaşların yarattığı milyonlarca mültecinin sistemin tüm krizlerinin günah keçisi olarak gösterildiği, yeni bir büyük savaşın daha patlak vermesi tehlikesinin kaygısıyla günleri geçirdiğimiz bir çağda yaşıyoruz.

Elbette ırkçılık, en başta sistemin, kendi günahlarını sırtlarına yüklemeye çalıştığı etnik ve politik azınlıkları hedef alıyor. Ancak hep birlikte tereddütsüz bir şekilde “hayır” demediğimiz her dakika meşruiyet alanını biraz daha arttıran ırkçılık, küçük bir azınlık hariç hepimizi baskı altında tutan otoriter rejimlerin ve savaşların çimentosudur. Yani günün sonunda yalnız esas nesnesini değil hepimizi ezmeye yarar.

Tüm dünyada ırkçılığa geçit vermemeye kararlı milyonlarca insan, bu sene 17 Mart’ta başta göçmenler olmak üzere ırkçılığın hedef aldığı tüm insanlarla dayanışmak, kapitalizmin krizini fırsat bilerek tarih sahnesine çıkmaya çalışan ırkçı siyasetlere “sizin kim olduğunuzu iyi biliyoruz” demek için eylemler düzenleyecek.
Biz de Türkiyeli ırkçılık karşıtları olarak 18.00’deki Galatasaray’da yapacağımız basın açıklamamıza ve 19.00’da Cezayir toplantı salonunda ırkçılığa karşı mücadelenin bugününü ve geleceğini tartışacağımız toplantıya, dayanışmak isteyen herkesi davet ediyoruz.

Antikapitalistler Platformu & DurDe Platformu

 

İletişim:

DurDe Platformu: Duyuru.DurDe@gmail.com
https://www.facebook.com/DurDe.Platformu/

Antikapitalistler Platformu: https://www.facebook.com/antikapitalistler1/

Cezayir toplantı salonu adresi: Kuloğlu Mh., Hayriye Cd. No:12, 34425 Beyoğlu/İstanbul

 

https://www.facebook.com/events/2016855711906855

 








---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net

10 Mart 2018 Cumartesi

Hatrılatma: ADALET ZEMİNİ PANELİ:DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ VE BARIŞIN İMKÂNLARI, 10 Mart 2018, Cumartesi 13.00-19.00, Cezayir Toplantı Salonu, İstanbul

ADALET ZEMİNİ PANELİ:

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ VE BARIŞIN İMKÂNLARI

 

10 Mart 2018, Cumartesi 13.00-19.00

Cezayir Toplantı Salonu

 

 

I. Oturum: Dünyada otoriterlik ve demokrasi mücadelesi

13.00-14.30

 

Berrin Sönmez

Nilüfer Uğur Dalay

Roni Margulies

Ramazan Gözen

 

II. Oturum: Ortadoğu'da bitmeyen savaş

15.00-16.30

 

İslam Özkan

Melek Ulagay

Ozan Tekin

Yıldız Ramazanoğlu

 

 

III. Türkiye'de muhalif olmanın güçlükleri ve imkânları 

17.00-18.30

 

Atilla Aytemur

Fatma Çiftçi

Ferda Keskin

Rümeysa Çamdereli

 

 

 

Konuşmacıların Özgeçmişleri

Berrin Sönmez

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken 28 Şubat sürecinde üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Başkent Kadın Platformu Derneği üyesidir. Sivil toplum alanında kadın, çocuk, insan hakları, demokrasi ve barış savunusuyla gönüllü çalışmayı sürdüren feminist-aktivist Berrin Sönmez'in çeşitli makale ve denemeleri yayınlanmıştır. Gazete Duvar web sitesinde yazı yazıyor.

 

Nilüfer Uğur Dalay

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini bitirdi. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Ana bilim dalında doktorasını tamamladı. İtalyancadan Türkçeye pek çok kitap çevirisi bulunmaktadır. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistidir, özellikle NATO ve askeri harcamalar konusunda çeşitli makaleleri vardır. Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi.

 

Roni Margulies

Orta eğitimini İstanbul'da tamamladı, lisans ve doktora eğitimini İngiltere'de İktisat alanında yaptı. İlk şiir kitabı 1991 yılında yayınlandı. Toplam altı şiir kitabı, şiir çevirilerinden oluşan dört kitap, çocukluk anıları, siyaset ve edebiyat alanında çeşitli makaleleri vardır. Alt Üst dergisi koordinatörü, Marksist org web sitesi ve haftalık Sosyalist İşçi gazetesi yazarıdır.

 

Ramazan Gözen

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Doktorasını ve doçentliğini İngiltere'de tamamladı. Çeşitli üniversitelerde akademik ve idari görevlerde bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazıları yazdı. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi.

 

İslam Özkan

Gazeteci ve yazar İslam Özkan, Ortadoğu konusunda uzmandır. TRT Arapça Yayınlar Müdürlüğü ve TVOnDört yöneticiliği yaptı. İslami Analiz web sitesinde yazıları yazıyor.

 

Melek Ulagay

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli kurumlarda İngilizce öğretmenliği, tercümanlık, yöneticilik yaptı. Helsinki Yurttaşlar Derneğinde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Çeşitli belgesel filmlerde yönetmenlik yaptı. Ajans 21'de belgesel film yapımcılığı yapıyor.

 

Ozan Tekin

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Arap devrimleri başladıktan sonra özellikle Suriye üzerine çok sayıda haber, köşe yazısı ve analiz kaleme aldı. DSİP üyesi ve Marksist.org web sitesi editörüdür.

 

Yıldız Ramazanoğlu

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 1990'larda Mazlumder'in kurucuları arasında yer aldı. Deneme ve hikâyeleri birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Çeşitli kadın kuruluşlarında çalışmalara katıldı. 2000 ve 2005'te BM Dünya Kadın Kongresinde delege olarak Türkiye'yi temsil etti. Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2002 yılı Hikâye ödülünü kazandı. Karar gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

 

Atilla Aytemur

İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1970'li yıllarda gençlik mücadelesinde yer aldı, dernek ve federasyonlarda yöneticilik yaptı. 12 Eylül 1980 sonrasında Sol'un birliği için çalıştı.  ÖDP, EDP ve Yeşil Sol Parti'nin program ve tüzüklerinin hazırlıklarında yer aldı. Bu partilerde kurucu oldu ve merkez yöneticiliklerini yaptı. DİSK'e bağlı bir sendikanın eğitim daire müdürü olarak bir süre görev aldı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürü ve yazar olarak çalıştı. 'Serbestiyet' isimli internet gazetesinde haftalık yazılar yazıyor.

 

Fatma Çiftçi

1996-2002 arasında şirket yöneticisi olarak çalıştı. 2003 yılından beri Buluşan Kadınlar Platformunun üyesi. Ayrıca Barış İçin Kadın Girişimi çalışmalarına katıldı.  2013-2016 yılları arasında Mazlumder Bursa şubesi yönetim kurulunda bulundu, bir süre başkanlık görevini yürüttü. Reçel blogda yazıyor.

 

Ferda Keskin

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdi. Doktorasını ABD'de tamamladı. Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli makale ve kitapları gazete ve dergilerde yayınlandı. Bilgi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapıyor.

 

Rümeysa Çamdereli

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Kadın çalışmalarında yüksek lisans yaptı. Bir yandan müzikle uğraşıyor, aynı zamanda Reçel-Blog isimli bir web sitesinin kurucularından. Kendisini feminist, Müslüman bir kadın olarak tanımlıyor. Sivil Sayfalar web sitesinde yazıyor.

 








---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net

7 Mart 2018 Çarşamba

Başvurular başladı: Nefret Suçları ve Nefret Söylemi İzleme Eğitimi



Nefret Suçları ve Nefret 
Söylemi İzleme Eğitimi

"Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Üzerinden 
Temel Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi"

Etkinlik tarihi: 7 Nisan 2018, Cumartesi
Saat: 10.00 – 18.00 arası
Yer: Kadıköy Belediyesi, Barış Manço Kültür Merkezi
Adres: Caferağa Mahallesi, Nailbey Sokak, 34710 Kadıköy/İstanbul

» Program İçeriği Hakkında:

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) tarafından gerçekleştirilecek olan "Anne Frank'ın yaşam öyküsü üzerinden temel haklar ve demokratik değerler öğretimi" projesi, Türkiye'nin yakın tarihi üzerine farkındalığı artırmak ve konuya ilişkin tartışmaları teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Bu proje kapsamında 36 ay boyunca nefret söylemi izleme aktivitesi de gerçekleştirilecek.

SEHAK ile yerel ve uluslararası paydaşları, tarihi olaylara eleştirel bir bakış kazanılmasının yanı sıra, nefret suçları ve nefret söylemine ilişkin bilgileri derlemeyi de hedeflemektedir. Ana akım medya bu izleme faaliyetinin hedefi olacak ve çalışma kapsamında elde edilecek olan bulgular üzerine raporlar hazırlanacak.

Bu çalışma kapsamında düzenlenecek olan Nefret Suçları ve Nefret Söylemi İzleme Eğitimi ile bu konuyu ayrıntıları ile konuşma, tartışma ve birlikte hareket etme fırsatını bulacağımıza inanıyoruz.

Etkinliğe katılabilmek için aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu en geç 22 Mart 2018, saat 17.00'ye kadar online olarak doldurmanız gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

» Başvuru formu: https://goo.gl/E89P5j

» Daha geniş bilgi için: https://goo.gl/Tpk3Wo

» Bilgileri Acrobat formatında indirmek için:  https://goo.gl/rd9U49

» Facebook etkinlik sayfası:  https://goo.gl/yTS8wA

Düzenleyen ve Destekleyen:

Bu etkinlik, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği tarafından düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Kadıköy Belediyesi'ne etkinliğimizin organizasyonu konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.










İletişim:













+++ Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) +++

» Web sitesi: www.sehak.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/sehak.tr/
» Twitter sayfası: twitter.com/SehakTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.sehak.org/contact/
» Mail Listemize katılmak isterseniz, listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atarak, SYMPA adresinden gelen maili yanıtlayın: humanrights-subscribe@lists.riseup.net
» Listeden ayrılmak isterseniz, listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atmanız yeterli: humanrights-unsubscribe@lists.riseup.net

4 Mart 2018 Pazar

ADALET ZEMİNİ PANELİ:DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ VE BARIŞIN İMKÂNLARI, 10 Mart 2018, Cumartesi 13.00-19.00, Cezayir Toplantı Salonu, İstanbul

ADALET ZEMİNİ PANELİ:

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ VE BARIŞIN İMKÂNLARI

 

10 Mart 2018, Cumartesi 13.00-19.00

Cezayir Toplantı Salonu

 

 

I. Oturum: Dünyada otoriterlik ve demokrasi mücadelesi

13.00-14.30

 

Berrin Sönmez

Nilüfer Uğur Dalay

Roni Margulies

Ramazan Gözen

 

II. Oturum: Ortadoğu'da bitmeyen savaş

15.00-16.30

 

İslam Özkan

Melek Ulagay

Ozan Tekin

Yıldız Ramazanoğlu

 

 

III. Türkiye'de muhalif olmanın güçlükleri ve imkânları 

17.00-18.30

 

Atilla Aytemur

Fatma Çiftçi

Ferda Keskin

Rümeysa Çamdereli

 

 

 

Konuşmacıların Özgeçmişleri

Berrin Sönmez

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken 28 Şubat sürecinde üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Başkent Kadın Platformu Derneği üyesidir. Sivil toplum alanında kadın, çocuk, insan hakları, demokrasi ve barış savunusuyla gönüllü çalışmayı sürdüren feminist-aktivist Berrin Sönmez'in çeşitli makale ve denemeleri yayınlanmıştır. Gazete Duvar web sitesinde yazı yazıyor.

 

Nilüfer Uğur Dalay

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini bitirdi. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Ana bilim dalında doktorasını tamamladı. İtalyancadan Türkçeye pek çok kitap çevirisi bulunmaktadır. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistidir, özellikle NATO ve askeri harcamalar konusunda çeşitli makaleleri vardır. Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi.

 

Roni Margulies

Orta eğitimini İstanbul'da tamamladı, lisans ve doktora eğitimini İngiltere'de İktisat alanında yaptı. İlk şiir kitabı 1991 yılında yayınlandı. Toplam altı şiir kitabı, şiir çevirilerinden oluşan dört kitap, çocukluk anıları, siyaset ve edebiyat alanında çeşitli makaleleri vardır. Alt Üst dergisi koordinatörü, Marksist org web sitesi ve haftalık Sosyalist İşçi gazetesi yazarıdır.

 

Ramazan Gözen

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Doktorasını ve doçentliğini İngiltere'de tamamladı. Çeşitli üniversitelerde akademik ve idari görevlerde bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazıları yazdı. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi.

 

İslam Özkan

Gazeteci ve yazar İslam Özkan, Ortadoğu konusunda uzmandır. TRT Arapça Yayınlar Müdürlüğü ve TVOnDört yöneticiliği yaptı. İslami Analiz web sitesinde yazıları yazıyor.

 

Melek Ulagay

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli kurumlarda İngilizce öğretmenliği, tercümanlık, yöneticilik yaptı. Helsinki Yurttaşlar Derneğinde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Çeşitli belgesel filmlerde yönetmenlik yaptı. Ajans 21'de belgesel film yapımcılığı yapıyor.

 

Ozan Tekin

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Arap devrimleri başladıktan sonra özellikle Suriye üzerine çok sayıda haber, köşe yazısı ve analiz kaleme aldı. DSİP üyesi ve Marksist.org web sitesi editörüdür.

 

Yıldız Ramazanoğlu

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 1990'larda Mazlumder'in kurucuları arasında yer aldı. Deneme ve hikâyeleri birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Çeşitli kadın kuruluşlarında çalışmalara katıldı. 2000 ve 2005'te BM Dünya Kadın Kongresinde delege olarak Türkiye'yi temsil etti. Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2002 yılı Hikâye ödülünü kazandı. Karar gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

 

Atilla Aytemur

İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1970'li yıllarda gençlik mücadelesinde yer aldı, dernek ve federasyonlarda yöneticilik yaptı. 12 Eylül 1980 sonrasında Sol'un birliği için çalıştı.  ÖDP, EDP ve Yeşil Sol Parti'nin program ve tüzüklerinin hazırlıklarında yer aldı. Bu partilerde kurucu oldu ve merkez yöneticiliklerini yaptı. DİSK'e bağlı bir sendikanın eğitim daire müdürü olarak bir süre görev aldı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürü ve yazar olarak çalıştı. 'Serbestiyet' isimli internet gazetesinde haftalık yazılar yazıyor.

 

Fatma Çiftçi

1996-2002 arasında şirket yöneticisi olarak çalıştı. 2003 yılından beri Buluşan Kadınlar Platformunun üyesi. Ayrıca Barış İçin Kadın Girişimi çalışmalarına katıldı.  2013-2016 yılları arasında Mazlumder Bursa şubesi yönetim kurulunda bulundu, bir süre başkanlık görevini yürüttü. Reçel blogda yazıyor.

 

Ferda Keskin

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdi. Doktorasını ABD'de tamamladı. Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli makale ve kitapları gazete ve dergilerde yayınlandı. Bilgi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapıyor.

 

Rümeysa Çamdereli

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Kadın çalışmalarında yüksek lisans yaptı. Bir yandan müzikle uğraşıyor, aynı zamanda Reçel-Blog isimli bir web sitesinin kurucularından. Kendisini feminist, Müslüman bir kadın olarak tanımlıyor. Sivil Sayfalar web sitesinde yazıyor.

 








---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net