28 Mayıs 2018 Pazartesi

UMUDA BARIŞA DEMİRTAŞ'A seçim kampanyası başlangıç toplantısı, 30 Mayıs Çarşamba, 19:00, Cezayir Toplantı Salonu

UMUDA BARIŞA DEMİRTAŞ’A

24 Haziran seçimleri, sağa karşı içinde sağcıların olduğu bir bloğun yarışması şeklinde formüle ediliyor ve 6 milyon seçmenin oy verdiği HDP ve bu partinin sözcülerinden Selahattin Demirtaş yok sayılıyor.

Muhalif ittifak, HDP’ye oy veren insanları, ikinci turda oyu istenecek bir kitle olarak görülüyor.

HDP ve Demirtaş OHAL koşullarının şiddetini doğrudan ve en ağır şekilde yaşıyor.

Tam da bu nedenle HDP ve Demirtaş seçime katılan partiler arasında OHAL koşullarına karşı en kararlı politikaları ve direnişi sahipleniyor.

Bizler, bütünüyle tek yanlı, haksız, bir tarafın tüm propaganda imkanlarının kısıtlandığı, bir hücrede seçim kampanyası yapmak zorunda bırakıldığı bu seçim koşullarında, barış ve adalet için, umutlarımızı daha da güçlendirmek için, Demirtaş’ın adaylığının güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu yüzden herkesi oyumuz HDP’ye, oyumuz umuda, barışa, Demirtaş’a kampanyasına omuz vermeye çağırıyoruz!

 

Seçim Kampanyası Başlangıç Toplantısı

Tarih: 30 Mayıs Çarşamba

Saat: 19:00

Yer: Cezayir Toplantı Salonu - Hayriye Cd. No:12, Beyoğlu/İstanbul

https://www.facebook.com/events/255609248335185/

iletişim: antikapitalistler2016@gmail.com

 

İmzacılar

Ahmet Durakçı

Ahmet Kuzik

Alev Karaduman

Ali Met

Atilla Dirim

Atilla Tuygan

Aysim Türkmen Keskin

Ayşe Demirbilek

Ayşe Nur Döksat

Bahan Gönce

Barış Erbaş

Bülent Aydın

Celal İnal

Cemal Yardımcı

Çağla Oflas

Deniz Güngören

Diren Cevahir Şen

Emel Kurma

Enis Karal

Erdoğan Gümüş

Esin Gülsen

Faruk Sevim

Fatin Kanat

Ferhat Cenan

Funda Ata

Güner Demir

Hakan Gürvit

Hakan Tahmaz

Hasan Fehmi Özer

Hülya Üçpınar

Hüseyin Yüksel

Irmak Özinanır
Işıl Demirel

İpek Özhan

İshak Bıdık

İshak Kocabıyık

Jale Mildanoğlu

Julide Kural

Kemal Başak

Kerem Kabadayı

Levent Şensever

Mehmet Ali Çalışkan

Mehmet Karaçalı

Mehmet Mutlu

Melek Ulagay

Melik Aygül

Meltem Oral

Meral Sözer

Mert Selek

Metin Savcı

Mine Atafirat

Murat Adem Yılmam

Murat Erkman

Necmiye Alpay

Nilüfer Uğur Dalay

Norayr Olgar

Nuran Yüce

Nurhan Yıldırım

Nüvit Eseryel

Onno Arslanyan

Ozan Tekin

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Özdeş Özbay

Özgür Üstünel Çoşkun

Pakrat Estukyan

Raffi Hermos Araks

Roni margulies

Selami Gürel

Sennur Baybuğa

Sinan Dülger

Suat Turan

Şebnem Korur Fincancı

Şenol Karakaş

Tahir Belenli

Türkan Ertanç

Ufuk Yalvaç

Volkan Akyıldırım

Yasin Altıntaş

Yasin Durak

Yıldız Önen

Yusuf Estroti

Yücel Sucu

Zakarya Mildanoğlu

Zeycan Alkış

 

 

 








---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net

17 Mayıs 2018 Perşembe

Elmas Arus'un İstanbul 2'inci Bölge'den CHP Milletvekili Adaylığını Destekliyoruz



Elmas Arus
Mill
e
​t​
vekili Adayımız

1979 yılında doğan Elmas Arus, İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Fakültesi mezunudur.
Türkiye'de en çok ezilen ve ayrımcılığa uğrayan etnik gruplardan olan Romanlar, Domlar, Lomlar ve Abdalların hakları için mücadele eden, az sayıda Roman kadın arasında yer almaktadır.
2014 yılında Avrupa Konseyi'nin "Üstün İnsani Başarılar İçin" verdiği Raoul Wallenberg Ödülü'ne layık görülmüştür.
Yine aynı yıl, Avrupa Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü tarafından, Sıfır Ayrımcılık Derneği çatısı altında yürütülen, 34 Roman sivil toplum örgütünü bir araya getiren ve 6 bakanlığın ilk Roman stratejisi için çalışmasını sağlayan ''Romanlar İçim Kamu STK Diyalog Projesi'' çerçevesinde "Roman Entegrasyonu Ödülü"nü kazanmıştır.
2010 yılında, Hrant Dink Vakfı tarafından verilen "Karanlığa Işık Tutanlar İnsan Hakları Ödülü"ne layık görülmüştür. 
2001-2009 yılları arasında yönettiği, Farklı Rom (Roman), Dom, Lom ve Abdal grupları ile ilgili saha araştırmalarına dayanan "Buçuk" adlı  belgesel, Türkiye'de 38 il ve 460 mahallede çekildi. Filmin çekildiği yıllarda ve veri toplama sürecinde kurulan temaslar sosyal örgütlenmenin temelini ve Roman sivil toplumunun gelişiminin bir adımını ve araştırmayla desteklenen savunuculuğunu oluşturdu.
2007-2010 yılları arasında, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen "Göçün Türküsü", "Dergaha Yolculuk" ve "Kaçak Hayatlar" gibi belgeseller çekti.
2001 yılından bu yana sivil toplum alanında sürdürdüğü çalışmaları kapsamında, 60'ın üzerinde ilde, onlarca ülkede, yüzlerce mahallede, özellikle Roman kadın ve çocuk odaklı çalışmalar yürüten Elmas Arus, 4
​5​
0
​'den​ fazla
 Roman sivil toplum kuruluşu arasında, Roman hakları ve savunuculuk
​odaklı ​
Roman derneği başkanlığını yürüten yegane Roman kadın olarak, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde kendisine saygın ve haklı bir yer edindi.
Milletvekili seçilmesi durumunda, "Türkiye'nin her yerinde yokluğa, yoksulluğa ve sessizliğe hayır diyeceğim; sessizlerin sesi olmaya devam edeceğim" diyen Elmas Arus'un milletvekili adaylığını desteklemeye çağırıyoruz. 

İletişim Bilgileri: 
Tel: 0505-700 7010
Facebook sayfası: https://goo.gl/1U3RYZ


Aktif rol aldığı kurumlar
  • Adnan Menderes Üniversitesi, Romanlar Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Avrupa Birliği Ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Roman Stratejileri İzleme Komitesi Daimi Üyeliği
  • Tarlabaşı Toplum Merkezi, Dom Mülteci Merkezi Kurucusu ve bir dönem merkezin Başkanlığı;
  • 2009 yılında Sıfır Ayrımcılık Derneği'nin kurucu üyesi olarak, Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiş ve halen bu görevini yürütmektedir.


14 Mayıs 2018 Pazartesi

Anne Frank sergisi, 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluşuyor


"Anne Frank – Günümüz için 
bir Tarih" sergisi
Tarih: 17 Mayıs - 11 Haziran 2018
Yer: 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi
Adres: Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi, 
No: 39, Beyoğlu, İstanbul

 

"Anne Frank – Günümüz için bir Tarih" sergisi, 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, 17 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
1930 ile 1945 yılları arasındaki dönemi kapsayan, fotoğraflar ile Türkçe-İngilizce metinleri içeren ve 34 panelden oluşan sergi, Anne Frank'ın trajik yaşamını ele alırken, arka planda Nazi rejiminin yükselişi ve Holokost'a yol açan süreçler, Nazilerin başta Yahudiler olmak üzere milyonlarca insana yönelik gerçekleştirdiği zulüm ve bu dönemden çıkarılması gereken derslere odaklanmaktadır.
Anne Frank'ın hatıra defterinden yapılan alıntılar ve Frank ailesinin fotoğrafları, ziyaretçilere bu trajik öyküyü anlamalarında rehberlik etmektedir. Sergi, önyargı, ırkçılık, aşırı milliyetçilik, zulüm, direniş, insan hakları ve demokrasi gibi temaları kişisel öyküler ve görgü tanıklıkları üzerinden aktarmaktadır.
Bu çerçevede orta ve lise öğrencileri ile gençler için zengin bir ders materyali niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda yetişkinlere de hitap eden bir içeriğe sahip.
Birçok Avrupa ülkesinde de sergilenen sergiyi bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi ziyaret etti.
Etkinlik, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi ve Amsterdam merkezli Anne Frank House (Müzesi) iş birliği ile düzenlenmektedir.

Sergi hakkında
» Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/FTZyJt
» Anne Frank Türkiye Facebook sayfası: https://www.facebook.com/anne.frank.turkiye/

***



500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi hakkında

​Üç ayrı bölümden oluşan müzede ziyaretçiler tarih, gelenekler, dini ritüeller ve sosyal yaşam ile ilgili birçok konuda bilgiye ulaşabilmektedir.

İlk bölümde milattan önce dördüncü yüzyıldan günümüze kadar Anadolu topraklarındaki Yahudi tarihi anlatılmaktadır. Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçişi de içine alan bu bölümde tarihi olaylar kronolojik olarak hazırlanmıştır. Yakın tarihin anlatıldığı dokunmatik panoda konular resim ve videolarla desteklenerek verilmiştir. Basın için ayrılan bölümde Cumhuriyet öncesi ve sonrası yayımlanan Türk Yahudi basınına ait gazete örnekleri, matbaa objeleri ve tarihçe yer almaktadır.

Neve Şalom ve müze arasında fiziki bağlantıyı kuran midraş holü sinagog içinde yapılan dini törenlerin canlı olarak izlenebilmesine olanak sağlamaktadır. Sünnet, düğün, Bar Mitzva gibi ritüellere tanıklık etmek müze ziyaretçisini fiili olarak törenin bir parçası haline getirmektedir.

Dini ritüellerde kullanılan objelerden oluşan bölüm, 1982 yılında kapanan Appollon Sinagogundan gelen midraş ile temsili olarak yeniden canlandırılmıştır. Litürjik objelerin bir araya gelmesi ile mistik bir atmosferin yaratıldığı bu alanda farklı sinagoglardan gelen dini objeler sergilenmektedir.

Etnografya bölümünde ise doğumdan ölüme yaşam döngüsü; objeler, belgeler, resimler ve videolarla ziyaretçiye aktarılmaktadır. Ziyaretçilere barkovizyon ile çeşitli şehirlerde olan Yahudi gelenek ve törenlerine ait görüntüleri seyretme imkânı sunulmuştur.

Son bölümde Yahudi gelenekleri, bayramlar, yemek ve dil kültürü, müzik ve Yahudilerin çoğunlukla yaşadıkları bölgelerde yer alan sinagog, mezarlık gibi yapılar panolar ve dokunmatik ekranlarda anlatılmaktadır. Bu ekranlarda yer alan bilgiler içinde görsel ve işitsel ögeler sıklıkla kullanılmıştır. Bu alanda Judeo-Espanyol dilinde yapılmış sözlü tarih çalışması bir dönemi canlı tanıklardan dinlememizi sağlamakta ve toplumsal belleğe katkıda bulunmaktadır.

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi
» Adres: Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi No: 39, Beyoğlu, İstanbul
» Ulaşım ve ziyaret saatleriyle ilgili bilgi için: https://goo.gl/wHiZiz
» Web sitesi: https://goo.gl/LdpcnX








+++ Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) +++

» Web sitesi: www.sehak.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/sehak.tr/
» Twitter sayfası: twitter.com/SehakTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.sehak.org/contact/
» Mail Listemize katılmak isterseniz, listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atarak, SYMPA adresinden gelen maili yanıtlayın: humanrights-subscribe@lists.riseup.net
» Listeden ayrılmak isterseniz, listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atmanız yeterli: humanrights-unsubscribe@lists.riseup.net