18 Kasım 2011 Cuma

Nefretin sesini birlikte kısalım mı? 19-20 Kasım - İstanbul

Nefretin sesini birlikte kısalım mı?

Toplumumuzda nefretin yükselişe geçtiği bir dönemden daha geçiyoruz. TV’leri, gazeteleri, dergileriyle medyada; kamu görevlilerinin diliyle resmi kurumlarda; sosyal medya aracılığıyla internette köklü önyargılardan beslenen nefret söylemi virüs gibi yayılıyor. Van depreminde ayyuka çıkan bu söylem insanları çeşitli toplumsal gruplara karşı nefret beslemeye ve zaman zaman da bu nefreti suça dönüştürmeye sürüklüyor.
Oysa şimdi tam da nefretin sesini kısmanın, toplumsal barış, adalet ve kardeşliğin sesini yükseltmenin zamanı. Hep birlikte “Önyargılar Giremez!” demenin zamanı.
DurDe Girişimi ve Sosyal Değişim Derneği olarak bu amaca hizmet için 19-20 Kasım günlerinde, DiyalogFest 2011 başlığıyla “Nefret Suçları Karşıtı Buluşma”yı gerçekleştiriyoruz. Almanya’dan, Batı Trakya’dan, Polonya’dan, Katalonya’dan konuşmacılarımız var. Gazeteciler, milletvekilleri, akademisyenler, futbol yorumcuları, insan hakları aktivistleri konuklarımız arasında.
İfade özgürlüğü bağlamında nefret söylemini, yasalarda ve sokakta etnik ayrımcılığı, Kürt sorununda çatışma çözümü önerilerini, ırkçılığın oyun alanı haline gelen futbolu ve din ve inanç özgürlüğü sorunlarımızı tartışacağız.
Tartışmakla kalmayacağız. Çok sayıda film ve belgesel izleyeceğiz. “Öteki Çizgiler” temalı karikatür sergimizi gezeceğiz. Yasemin Göksu, Taner Öngür ve Cem Yıldız konserlerinde kardeşlik şarkılarını dinleyeceğiz. Bunların tümünü ön kayıt yaptırmaya gerek olmadan ve ücretsiz yapabileceğiz.
Önyargı ve nefretin olmadığı bir dünyayı düşleyenleri fikirlerini bizlerle paylaşmaya, nefretin sesini hep birlikte kısmaya davet ediyoruz.

DurDe ve Sosyal Değişim Derneği
 
» Geniş bilgi için:
http://www.durde.org/2011/11/nefret-suclari-karsiti-bulusma-2

» Program (Word) için:
http://www.durde.org/wp-content/uploads/2011/11/Program.doc

» Program (Acrobat) için:
http://www.durde.org/wp-content/uploads/2011/11/Program.pdf