1 Kasım 2013 Cuma

Ankara'da İnsan Hakları Eğitimleri



Sosyal Değişim Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Anne Frank House işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu eğitim seminer
leri
, Anne Frank’ın insanlığa bıraktığı mirası kullanarak, toplumda insan hakları bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Öğretmenler, öğretmen adayları ve eğitimciler için insan hakları eğitimi
Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları konusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş yeni eğitim teknikleri tanıtılacaktır. Geçmişteki insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve önyargının oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecek ve ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır. İsteyen katılımcılara “Anne Frank House Uluslararası İnsan Hakları Eğitimi Sertifikası” verilecektir. 
» Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/uSFPMW

Gençler için insan hakları eğitimi
İkinci Dünya Savaşı sırasında ırkçılığa dayalı ayrımcılığa maruz kalmış olan ve hikâyesi ölüm kampında son bulan Anne Frank’ın hayatıyla ilgili sergi, eğitimlerde bize rehberlik edecek. Soykırım, önyargı, ırkçılık, insan hakları ihlalleri konularında, 21 ve 22 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) sergi ve eğitim salonunda gerçekleşecek olan seminerde, “Anne Frank House Uluslararası İnsan Hakları Eğitimi Sertifikası” alabilir ve Amsterdam’da 2014’te gerçekleşecek olan “Uluslararası Anne Frank Etkinliklerini”ne katılmaya hak kazanabilirsiniz.  
» Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/JN1rjF