8 Nisan 2014 Salı

İzmir'de Ücretsiz İnsan Hakları Eğitimleri - Kayıtlar başladı...

» Lütfen yaygınlaştırmamıza yardımcı olunuz...




Sosyal Değişim DerneğiAnne Frank House ve ABD Holocaust Memorial Museum işbirliği ile
3 ve 4 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) sergi ve eğitim salonunda gerçekleştirilecek olan bu eğitim seminerleri, Anne Frank’ın insanlığa bıraktığı mirası kullanarak, toplumda insan hakları bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

 

• Gençler için insan hakları eğitimi

İkinci Dünya Savaşı sırasında ırkçılığa dayalı ayrımcılığa maruz kalmış olan ve hikâyesi ölüm kampında son bulan Anne Frank’ın hayatıyla ilgili sergi, eğitimlerde bize rehberlik edecek. Soykırım, önyargı, ırkçılık, insan hakları ihlalleri konularında gerçekleşecek olan seminerde, “Anne Frank House Uluslararası İnsan Hakları Eğitimi Sertifikası” alabilir ve Amsterdam’da 2014’te gerçekleşecek olan “Uluslararası Anne Frank Etkinliklerini”ne katılmaya hak kazanabilirsiniz.  

» Ayrıntılı bilgi içinhttp://goo.gl/stTecq

 

• Öğretmenler, öğretmen adayları ve eğitimciler için insan hakları eğitimi

S
eminerde katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları konusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş yeni eğitim teknikleri tanıtılacaktır. Geçmişteki insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve önyargının oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecek ve ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır. İsteyen katılımcılara “Anne Frank House Uluslararası İnsan Hakları Eğitimi Sertifikası” verilecektir. 

» Ayrıntılı bilgi içinhttp://goo.gl/wrT6xq

 

Detaylı bilgi için: Gonca Şahin
E-posta: 
gonca.sahin@sosyaldegisim.org

Telefon: 0534 281 56 59



İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'ne (İFOD) verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.

Bu proje Hollanda Kraliyeti Matra Fonu tarafından finanse edilmektedir.