3 Nisan 2015 Cuma

Davet: Dünya Romanlar Günü Etkinlikleri




Dünya Romanlar Günü Etkinlikleri


8 Nisan, Romanların mücadelede birleşmesine bir çağrıdır! Tüm dünyada Romanlar bu günü, 1971 yılında Londra yakınlarındaki Orphington kentinde düzenlenen ilk Dünya Roman Kongresi'ne atfen kutlamaktadır. Kongrede alınan kararlar, o günden bu yana Romanların ayrımcılığa karşı mücadelesini şekillendirmekte ve bu doğrultuda, her yıl 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak, "Barış, refah ve dayanışma için birlik!" anlayışıyla kutlanmaktadır  

Bununla birlikte, Dünya Romanlar Günü tek başına Roman kültürünü kutlamakla sınırlı olmayan, aynı zamanda, Romanların yaşamın her alanında karşı karşıya kaldıkları baskı ve ayrımcılık konusunda farkındalık yaratıldığı ve ayrımcılığa karşı mücadelede birlik ve dayanışmanın altının çizildiği bir gün.

Bu doğrultuda, Romanların ve ayrımcılığa karşı Romanların yanında yer alan insan hakları aktivistlerinin Dünya Romanlar Günü'nün ruhuna uygun bir şekilde bir araya gelmesine katkıda bulunmak amacıyla, Sıfır Ayrımcılık Derneği ve DurDe Platformu olarak biz de etkinlikler düzenliyor ve tüm dostlarımızı etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz. 

Etkinliğimiz ilgi duyan herkese açıktır. Ancak yerimiz sınırlı olduğu için ön kayıt yapılmasını önemle rica ederiz.

 


» Ön kayıt için tıklayın

» Etkinlik Programı için tıklayın...

» Facebook Etkinlik Sayfası için tıklayın


 






+++++++

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe

» DurDe Facebook sayfası
» DurDe Twitter sayfası
» Bize mesaj yollamak için tıklayın...
» Listeden ayrılmak için durde-unsubscribe@lists.riseup.net adresine (listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden) bir mail atmanız yeterli. Şayet listeden ayrılmakta sorun yaşarsanız, bize bu linkten mesaj atabilirsiniz.