9 Şubat 2016 Salı

Antikapitalistler 15 Şubat Pazartesi, 19.00, Cezayir Toplantı Salonu, 657 Sayılı kanunundaki değişiklik ve çalışanların iş güvencesi paneli

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki Değişiklik ve Çalışanların İş Güvencesi Paneli

Tarih: 15 Şubat Pazartesi

Saat: 19.00  

Konuşmacı: Gülay Yaşar, Faruk Sevim

Yer: Cezayir Toplantı Salonu

Adres: Hayriye Caddesi 12, Galatasaray, Beyoğlu

 

Hükümet 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapmak istediği değişiklikle 3 milyon kamu çalışanının iş koşullarını temelinden değiştirmek istiyor.

Yasada yapılmak istenen düzenlemeyle, artık kamuda kadrolu çalışan kalmayacak. Çalışanların büyük çoğunluğu sözleşmeli hale getirilecek, her yılın sonunda inisiyatifin amirlerde olacağı bir sözleşme imzalanacak ve amir, memurun performansından memnun değilse ücreti düşürülecek ya da işine son verilecek.

İş güvencesi tüm çalışanlar için en temel haktır. 657 sayılı yasada yapılmak istenen değişiklikler sadece kamu çalışanlarının değil,  tüm emekçilerin çalışma hakkına saldırıdır. Kamu çalışanlarının iş güvencesini savunma mücadelesi, tüm çalışanların esnek çalışmaya, taşeronlaştırmaya karşı verdiği mücadelenin önünü açacaktır.

Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 158 sayılı sözleşmesini onaylamış bir ülkedir (1994). Buna uygun normatif düzenlemeleri de yapmak zorundadır.

İş güvencesi insan hakkıdır. 3 milyon kamu çalışanının iş güvencesini gasp eden bu yasa geri çekilmelidir.

Bu doğrultuda 12 Şubat'ta yasada yapılmak istenen yeni düzenlemenin neleri kapsadığına ilişkin bir sunum ve forum düzenliyoruz.  Kamu çalışanlarının ve tüm çalışanların iş güvencesini talep eden bir kampanyayı nasıl inşa edeceğimizi konuşacağımız toplantıya sendikalı, sendikasız, mavi, beyaz yakalı çalışanlar ve bu mücadeleye destek vermek isteyenler davetlidir.

Mücadele kazandırır, Birleşirsek durdurabiliriz

 

Antikapitalistler


Bu iletide virüs bulunamadı.
AVG tarafından kontrol edildi - www.avg.com
Sürüm: 2016.0.7357 / Virüs Veritabanı: 4530/11593 - Sürüm Tarihi: 09.02.2016

--
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "antikapitalistler" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için antikapitalistler+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba yayın göndermek için, antikapitalistler@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu tartışmayı web'de görüntülemek için https://groups.google.com/d/msgid/antikapitalistler/006301d16372%245e60f890%241b22e9b0%24%40com adresini ziyaret edin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.








---- Marksist.org Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net