19 Mart 2016 Cumartesi

Basın açıklamasına davet: Susmuyor suyumuzu savunuyoruz! 22 Mart Salı, Dünya Su Günü

 

22 Mart 2016 Dünya Su Günü’nde

 

Susmuyor suyumuzu, su hakkımızı, yaşamı savunuyoruz!

 

22 Mart Salı günü, 14.30’da, Galatasaray Lisesi önünde Basın açıklaması

 

Doğaya ve topluma yönelik baskının daha da şiddetlendiği bu günlerde 22 Mart Dünya Su Günü kutladığımız değil, su varlıklarımızı ve su hakkımızı korumak için dünyanın dört bir yanında yaşam için, adalet için mücadele ettiğimiz bir gün.

 

Bu yıl Dünya Su Günü’nün teması “Su ve İşler”. Suyu ekonominin hammaddesi, kalkınmanın aracı olarak gören neoliberal zihniyetten başka bir tema beklemiyorduk.  Nitekim yaşamın özü olan su varlıklarımızı gasp eden ve su hakkımızı ihlal eden de bu zihniyet. Bu zihniyetin aktörleri olan devletler ve şirketler su krizine, krizi daha da büyüten sözde çözümler öneriyor. Onların çözümleri bir damla suyun bile boşa özgürce akmaması, suyun ekonominin hammaddesi olması ve daha da pahalanması.

 

Oysa bilim insanları uyarıyor! 11.000 yıl önce buzulların geri çekilmesi gibi “yeni bir jeolojik çağ” başlatacak bir “gezegensel dönüşüm içinde” olduğumuzu ve sadece iki nesil sonra insanların büyük çoğunluğunun ciddi su sıkıntısı yaşayacağını söylüyorlar. Bugün sadece birçok nedenin oluşturduğu bir su sorunundan değil, kelimenin her anlamıyla küresel bir su krizinden söz ediyoruz.

 

Bizim sorunları yaratan ve büyüten neoliberal reçetelere değil, yaşamımızın garantisi müştereklerimizi korumak için ekolojik kolektif çözümlere ihtiyacımız var. Dünya Su Günü’nün gerçek sahipleri biziz ve suyumuzu koruyup gelecek nesillere aktaracak olan da biziz.

 

Bizler “Kâr değil önce insan ve doğa” diyoruz. Dünya Su Günü’nde susmayıp, su hakkımızı, yaşamı savunmaya kararlı olduğumuzu bir kez daha dile getirmek üzere herkesi 22 Mart’ta basın açıklamasına davet ediyoruz.

 

Çağrıcı: Su Hakkı Kampanyası

Destekleyenler: Kuzey Ormanları Savunması, Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi

İletişim: 0506-365 27 29

 

Facebook etkinlik sayfası

Etkinlik afişi

 

 

 

 

 

 




Avast logo

Bu e-posta virüslere karşı Avast antivirüs yazılımı tarafından kontrol edilmiştir.
www.avast.com