7 Ekim 2016 Cuma

Davet: Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı, 12-13 Kasım

Su Hakkı Kampanyası

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

Su Hakkı Kampanyası olarak sizi 12-13 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı'na davet ediyoruz.

konferans-afis-buyuk-boy-c-w1000İnkar edilemez bir biçimde dünyanın çehresini, toplumların yapısını değiştiren bir iklim ve su krizine doğru tam gaz ilerliyoruz. Şu anda 1,8 milyar insan kirli su içiyor; her gün beş yaşın altında 900'e yakın çocuk kirli su kullanımına bağlı ishalli hastalıklar yüzünden ölüyor. Daha da kötüsü temiz suya erişimde 2030 yılında %40'lık bir azalma bekleniyor. Kuraklık sadece susuzluğu değil, açlığı da beraberinde getiriyor. Yine şu anda dünya nüfusunun dokuzda biri yaşamlarını sağlıklı bir biçimde sürdüremeyecek kadar aç. Türkiye'de de son yarım asırda sulak alanlarının yarısı kurudu. Kurak geçen günlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Üstelik Birleşmiş Milletler (BM) raporunda Türkiye 2025 yılında su sıkıntısı çekecek 33 ülkeden biri olarak gösteriliyor.

Suya erişim tüm canlılar için her geçen gün daha da zorlaşırken, büyüyen bu krizin ardında; azalan ve kirlenen su varlıkları, iklim değişikliği, her geçen gün pahalanan su hizmetleri, göç, ırkçılık, milliyetçilik, militarizm, kapitalizm, neoliberalizm ve benzeri birçok birbiri ile bağlantılı sorun var. Ekolojik bir meseleden çok, siyasal ve toplumsal sorunlarla yüz yüzeyiz.

Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için ise dünyanın dört bir yanında; bizzat enerji ve sanayi faaliyetleri nedeniyle suları gasp edilenler, şehirlerde kirli ve pahalı su kullanmak zorunda bırakılanlar, suyun sıradan bir ihtiyaç maddesine indirgenip piyasada alınıp satılmasına karşı çıkanlar ve suyun bir insan hakkı olduğunu savunanlar her geçen gün ivmesi artan bir mücadele veriyor ve bu mücadele içinde bir araya geliyor.

12-13 Kasım 2016 tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı'nda su varlıklarının korunması ve tüm canlıların suyu adil olarak kullanabilmesi için verilen mücadelelerin Türkiye'den ve diğer ülkelerden aktivistleri ile bu konuya dikkat çeken akademisyenlerin konuşmaları eşliğinde kolektif çözüm önerileri geliştirmeye, mücadeleyi büyütmeye ve güçlendirmeye çalışacağız. Siz su hakkı dostlarını da aramızda görmeyi çok isteriz.

Dostluk ve dayanışmayla

Su Hakkı Kampanyası

 

 

İletişim:

Tel: 0212-253 27 29
E-posta: bilgi@suhakki.org

 

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

 

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

 

Email Facebook Google+ Twitter

 

Su Hakkı Kampanyası bülteni
E-postayi duzgun goruntuleyemiyorsaniz, buraya tiklayin... | Üyelik işlemlerini buradan, abonelik iptalini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.
You can click here to view the page in web | You can view your membership status here and you can cancel your subscription here.

Su Hakkı Kampanyası

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

Su Hakkı Kampanyası olarak sizi 12-13 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı'na davet ediyoruz.

konferans-afis-buyuk-boy-c-w1000İnkar edilemez bir biçimde dünyanın çehresini, toplumların yapısını değiştiren bir iklim ve su krizine doğru tam gaz ilerliyoruz. Şu anda 1,8 milyar insan kirli su içiyor; her gün beş yaşın altında 900'e yakın çocuk kirli su kullanımına bağlı ishalli hastalıklar yüzünden ölüyor. Daha da kötüsü temiz suya erişimde 2030 yılında %40'lık bir azalma bekleniyor. Kuraklık sadece susuzluğu değil, açlığı da beraberinde getiriyor. Yine şu anda dünya nüfusunun dokuzda biri yaşamlarını sağlıklı bir biçimde sürdüremeyecek kadar aç. Türkiye'de de son yarım asırda sulak alanlarının yarısı kurudu. Kurak geçen günlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Üstelik Birleşmiş Milletler (BM) raporunda Türkiye 2025 yılında su sıkıntısı çekecek 33 ülkeden biri olarak gösteriliyor.

Suya erişim tüm canlılar için her geçen gün daha da zorlaşırken, büyüyen bu krizin ardında; azalan ve kirlenen su varlıkları, iklim değişikliği, her geçen gün pahalanan su hizmetleri, göç, ırkçılık, milliyetçilik, militarizm, kapitalizm, neoliberalizm ve benzeri birçok birbiri ile bağlantılı sorun var. Ekolojik bir meseleden çok, siyasal ve toplumsal sorunlarla yüz yüzeyiz.

Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için ise dünyanın dört bir yanında; bizzat enerji ve sanayi faaliyetleri nedeniyle suları gasp edilenler, şehirlerde kirli ve pahalı su kullanmak zorunda bırakılanlar, suyun sıradan bir ihtiyaç maddesine indirgenip piyasada alınıp satılmasına karşı çıkanlar ve suyun bir insan hakkı olduğunu savunanlar her geçen gün ivmesi artan bir mücadele veriyor ve bu mücadele içinde bir araya geliyor.

12-13 Kasım 2016 tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı'nda su varlıklarının korunması ve tüm canlıların suyu adil olarak kullanabilmesi için verilen mücadelelerin Türkiye'den ve diğer ülkelerden aktivistleri ile bu konuya dikkat çeken akademisyenlerin konuşmaları eşliğinde kolektif çözüm önerileri geliştirmeye, mücadeleyi büyütmeye ve güçlendirmeye çalışacağız. Siz su hakkı dostlarını da aramızda görmeyi çok isteriz.

Dostluk ve dayanışmayla

Su Hakkı Kampanyası

 

 

İletişim:

Tel: 0212-253 27 29 
E-posta: bilgi@suhakki.org

 

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

 

Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı

 

Email Facebook Google+ Twitter

 

Su Hakkı Kampanyası bülteni
E-postayi duzgun goruntuleyemiyorsaniz, buraya tiklayin... | Üyelik işlemlerini buradan, abonelik iptalini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.
You can click here to view the page in web | You can view your membership status here and you can cancel your subscription here.