29 Eylül 2017 Cuma

Davet: Irkçılık Karşıtı Kampanya Hazırlık Toplantısı

Lütfen yaygınlaştırmamıza yardımcı olunuz...
Listeden ayrılmak isterseniz, lütfen mesajın sonuna bakınız.


Irkçılık Karşıtı bir Kampanya için İşbirliği Arayışı Toplantısı

 

Türkiye'de ırkçılık ve milliyetçilik, daima alıcısı olan ve nefret suçlarının önünü açan, linç girişimleri ve etnik köken/inançlar temelinde saldırıları körükleyen ideolojiler oldu. Ancak son birkaç yılda "Türklük" normlarına uymadığı ve "farklı" olduğu düşünülen, egemen çoğunluğun mensubu olmayanlara yönelik ırkçılık ve milliyetçilikle beslenen bir düşmanlık giderek daha da yükseliyor.

Kürtlere, Alevilere, gayrimüslim vatandaşlara, Romanlara ve daha pek çok dini ve etnik farklı kimliklere karşı ırkçılık sıradanlaştırılıyor. Son olarak Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olanlar, kiliselere ve sinagoglara yönelik gerçekleştirilen saldırılar, Suriyeli mültecilere yönelik linç girişimleri gibi olaylara karşı sesimizi daha güçlü bir şekilde yükseltmenin zamanı geldi.

Yaygın ırkçı fikirler, göçmen ve mülteci düşmanlığı, nefret söylemleri ve saldırganlıklara karşı hep birlikte mücadele etmek, oluşturulan ırkçı iklimi dağıtmak için atabileceğimiz ortak adımlar konusunda bilgi alışverişinde bulunmak, ırkçılığa karşı etkin bir mücadeleyi birlikte örgütlemek amacıyla önerilerimizi ve görüşlerimizi paylaşmak üzere bir araya geliyoruz.

Sizleri de aramızda görmek isteriz.

 

DurDe Platformu ve Antikapitalistler Platformu

 

Irkçılık Karşıtı Kampanya Hazırlık Toplantısı

Tarih: 2 Ekim 2017, Pazartesi

Saat: 19.00

Yer: Cezayir Toplantı Salonu

Adres: Hayriye Cd. No:12, Beyoğlu, İstanbul

 

İletişim:

DurDe Platformu: Duyuru.DurDe@gmail.com

https://www.facebook.com/DurDe.Platformu/

 

Antikapitalistler Platformu: antikapitalistler2016@gmail.com

https://www.facebook.com/antikapitalistler1/







» DurDe Platformu

» Web sitesi: www.durde.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/DurDe.Platformu/
» Twitter sayfası: twitter.com/DurDeTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.durde.org/contact/
» Listeye kayıt için: Listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atın: durde-subscribe@lists.riseup.net ve ardından "SYMPA" adresinden gelen e-postayı, bir şey yazmadan yanıtlayın
» Listeden ayrılmak için: Listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atın: durde-unsubscribe@lists.riseup.net