19 Mart 2018 Pazartesi

Davet: Şişli'de Anne Frank Sergisi açılışı; Kadıköy'de gençlere ve eğitmenlere yönelik eğitim çalışmaları

 

"Anne Frank – Günümüz için bir Tarih" 
Sergis
​i Ziyaretçilere Açılıyor
 

Tarih
​20​
Mart
​ - 2 ​
​Nisan ​
2018
Yer: Şişli Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi
Adres: Halide Edip Adıvar Mahallesi, Boruçiçeği Sokak, No: 2, Şişli - İstanbul


"Anne Frank – Günümüz için bir Tarih" Sergisi, İstanbul – Şişli'de, 20 Mart ve 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde sergilenecek.

1930 ile 1940 arasındaki dönemi kapsayan, fotoğraflar ile Türkçe-İngilizce metinleri içeren ve 34 panelden oluşan sergi, Anne Frank'ın trajik yaşamını ele alırken, arka planda Nazi rejiminin yükselişi ve Holokost'a yol açan süreçler, Nazilerin başta Yahudiler olmak üzere milyonlarca insana yönelik gerçekleştirdiği zulüm ve bu dönemden çıkarılması gereken derslere odaklanmaktadır.

Bu çerçevede lise öğrencileri ve gençler için zengin bir ders materyali niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda yetişkinlere de hitap eden bir içeriğe sahiptir.
Birçok Avrupa ülkesinde de sergilenen sergiyi bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi ziyaret etmiştir.

Bu etkinlik, 2018 yılı içinde Türkiye'de gerçekleştirilecek konuya ilişkin bir dizi faaliyetin İstanbul'daki açılış etkinliği niteliğinde olup, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği, Şişli Belediyesi ve Amsterdam merkezli Anne Frank House (Müzesi) işbirliği ile düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK)


» Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/LCFo2r
» Web sitesi haberi: https://goo.gl/ZAtnE3


İletişim için:
Özden Dönmez, (SEHAK), 


 


​*** 



Nefret Suçları ve Nefret Söylemi İzleme Eğitimi

Etkinlik tarihi: 7 Nisan 2018, Cumartesi
Saat: 10.00 – 18.00 arası
Yer: İstanbul, Kadıköy


Eğitimin amacı: Nefret suçları ve söyleminin özelliklerini iyi kavramak, bu suçlara karşı verilecek mücadele açısından son derece önemlidir.
Eğitim, genel olarak nefret suçları ve nefret söylemi nedir, propaganda amaçlı ve sahte haberlerin önemi ve bunlara karşı mücadele yöntemleri, bu tür nefret yayan haberler ve paylaşımların nasıl ve neden izlenmesi gerektiği gibi geniş bir çerçevede gerçekleştirilecek.
Bu eğitimle, özellikle ana akım medyanın izlenmesinin yanı sıra, ayrımcı ve ırkçı söylemle mücadele yolları; bu konuda kullanılabilecek yöntemler konusunda farkındalığı artırmayı ve medyada insan hakları ve azınlıklara yönelik daha saygılı ve bilinçli bir dil kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

» Son Başvuru Tarihi: 22 Mart 2018, Perşembe
» Daha geniş bilgi ve ön kayıt için: https://goo.gl/TwTcMt



***


Öğretmenler, Öğretmen Adayları ve 
Eğitimciler için Holokost ve İnsan Hakları Eğitimi

Eğitim tarihleri: 8 Nisan ve 28 Nisan 2018 tarihlerinde iki tam gün olarak gerçekleştirilecektir.
Saat: 10.00 – 17.00
Yer: İstanbul, Kadıköy


Eğitim hakkında: Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacaktır. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve önyargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacaktır. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacaktır. Eğitimin sonunda Katılım Sertifikası verilecektir.

» Son Başvuru Tarihi:  25 Mart 2018, Pazar 
» Daha geniş bilgi ve ön kayıt için https://goo.gl/dny3Eq








+++ Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) +++

» Web sitesi: www.sehak.org/
» Facebook sayfası: www.facebook.com/sehak.tr/
» Twitter sayfası: twitter.com/SehakTr/
» Bize mesaj yollamak için: www.sehak.org/contact/
» Mail Listemize katılmak isterseniz, listeye kayıt olmak istediğiniz e-posta adresinden şu adrese bir mail atarak, SYMPA adresinden gelen maili yanıtlayın: humanrights-subscribe@lists.riseup.net
» Listeden ayrılmak isterseniz, listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden şu adrese bir mail atmanız yeterli: humanrights-unsubscribe@lists.riseup.net