17 Mayıs 2018 Perşembe

Elmas Arus'un İstanbul 2'inci Bölge'den CHP Milletvekili Adaylığını Destekliyoruz



Elmas Arus
Mill
e
​t​
vekili Adayımız

1979 yılında doğan Elmas Arus, İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Fakültesi mezunudur.
Türkiye'de en çok ezilen ve ayrımcılığa uğrayan etnik gruplardan olan Romanlar, Domlar, Lomlar ve Abdalların hakları için mücadele eden, az sayıda Roman kadın arasında yer almaktadır.
2014 yılında Avrupa Konseyi'nin "Üstün İnsani Başarılar İçin" verdiği Raoul Wallenberg Ödülü'ne layık görülmüştür.
Yine aynı yıl, Avrupa Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü tarafından, Sıfır Ayrımcılık Derneği çatısı altında yürütülen, 34 Roman sivil toplum örgütünü bir araya getiren ve 6 bakanlığın ilk Roman stratejisi için çalışmasını sağlayan ''Romanlar İçim Kamu STK Diyalog Projesi'' çerçevesinde "Roman Entegrasyonu Ödülü"nü kazanmıştır.
2010 yılında, Hrant Dink Vakfı tarafından verilen "Karanlığa Işık Tutanlar İnsan Hakları Ödülü"ne layık görülmüştür. 
2001-2009 yılları arasında yönettiği, Farklı Rom (Roman), Dom, Lom ve Abdal grupları ile ilgili saha araştırmalarına dayanan "Buçuk" adlı  belgesel, Türkiye'de 38 il ve 460 mahallede çekildi. Filmin çekildiği yıllarda ve veri toplama sürecinde kurulan temaslar sosyal örgütlenmenin temelini ve Roman sivil toplumunun gelişiminin bir adımını ve araştırmayla desteklenen savunuculuğunu oluşturdu.
2007-2010 yılları arasında, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen "Göçün Türküsü", "Dergaha Yolculuk" ve "Kaçak Hayatlar" gibi belgeseller çekti.
2001 yılından bu yana sivil toplum alanında sürdürdüğü çalışmaları kapsamında, 60'ın üzerinde ilde, onlarca ülkede, yüzlerce mahallede, özellikle Roman kadın ve çocuk odaklı çalışmalar yürüten Elmas Arus, 4
​5​
0
​'den​ fazla
 Roman sivil toplum kuruluşu arasında, Roman hakları ve savunuculuk
​odaklı ​
Roman derneği başkanlığını yürüten yegane Roman kadın olarak, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde kendisine saygın ve haklı bir yer edindi.
Milletvekili seçilmesi durumunda, "Türkiye'nin her yerinde yokluğa, yoksulluğa ve sessizliğe hayır diyeceğim; sessizlerin sesi olmaya devam edeceğim" diyen Elmas Arus'un milletvekili adaylığını desteklemeye çağırıyoruz. 

İletişim Bilgileri: 
Tel: 0505-700 7010
Facebook sayfası: https://goo.gl/1U3RYZ


Aktif rol aldığı kurumlar
  • Adnan Menderes Üniversitesi, Romanlar Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Avrupa Birliği Ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Roman Stratejileri İzleme Komitesi Daimi Üyeliği
  • Tarlabaşı Toplum Merkezi, Dom Mülteci Merkezi Kurucusu ve bir dönem merkezin Başkanlığı;
  • 2009 yılında Sıfır Ayrımcılık Derneği'nin kurucu üyesi olarak, Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiş ve halen bu görevini yürütmektedir.