30 Temmuz 2018 Pazartesi

Marksist.org bültenini takip etmek ister misiniz?

 

Irkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, homofobiye, her türden ayrımcılığa, iklim değişikliğine,

savaşlara, darbelere, yoksulluğa ve sömürüye karşı yayın yapan Marksist.org'un haberlerinin

günde bir kez mail kutuna gelmesi için listemize katılabilirsin: 

https://goo.gl/ReG2W2



 

Marksist.org'dan gelişmeler (29 Temmuz)

Muhalefet içerisinde işçi sınıfı hegemonyası – Ozan Tekin

24 Haziran seçimleri arkasında çok uzun sürede tamir edilebilecek ağır bir miras bıraktı. Türkiye'de sol örgütlerde AKP döneminde her seçimden önce "şeriatın" veya "faşizmin" gelmekte olduğuna dair yaygın bir ajitasyon dönemi geçirilir.

 

Ozan Tekin'in tüm yazıları.

Suriye Devrimi'nin düşmanları ve iliştirilmişlik üzerine – Özdeş Özbay

Gazete Duvar'da yıllardan beri Suriye Devrimi'ni sadece cihatçı-karşı devrimci grupların isyanı olarak gösterip Baas rejiminin katliamlarını meşrulaştıran yazılar yayınlanıyor. Bunların büyük bir kısmı Fehim Taştekin ve Musa Özuğurlu tarafından yayınlanıyor.

 

Özdeş Özbay'ın tüm yazıları.

Ahed Tamimi özgür: "Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek"

Ahed Tamimi ve annesi bugün itibariyle özgür. Tamimi ve annesi Neriman, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde serbest bırakıldı. 17 yaşındaki genç aktivist, 21 Mart'ta korsan devlet İsrail tarafından 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Türkiye'de işçilerin yüzde 12,76'sı sendikalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), 2018 Ocak ayı işkollarındaki işçi sayılarını ve sendikaların üye sayılarını açıkladı. Sendikalı işçi sayısı 1 milyon 802 bin 155. Kayıtlı çalışanlar arasında sendikalı işçilerin oranı ise yüzde 12,76.

Berlin'de 500 bin kişilik Onur Yürüyüşü

Almanya'nın Berlin şehrinde LGBTİ+ örgütlerinin şiddete, ayrımcılığa ve nefret söylemine karşı düzenlediği Onur Yürüyüşü'ne yaklaşık 500 bin kişi katıldı. "Benim vücudum, benim kimliğim, benim hayatım" sloganı ile düzenlenen gösterilerde herkes için özgürlük talebi gündeme getirildi

Yeni rejim, meşruiyet, hak ve özgürlükler – Hakan Tahmaz

24 Haziran sonuçlarıyla ilgili tartışma güncelliğini yitirmiş değil. Ancak seçmenin en az yarısına yakınının rızası hilafına yürürlüğe konulan rejim değişikliğine karşı nasıl bir mücadele izleneceği önümüzdeki dönem muhalefetin karakterini ve niteliğini belirleyecek temel konuların başında gelmekte.

 

Hakan Tahmaz'ın tüm yazıları.

Ege'de göçmen teknesi battı: Üçü bebek altı Türkiyeli hayatını kaybetti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan Türkiye vatandaşlarını taşıyan tekne alabora olması sonucu üçü bebek altı kişi hayatını kaybetti.










---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net