15 Mart 2021 Pazartesi

[Online canlı yayın] Irkçılık ve iklim krizine karşı birleşik mücadele

17 Mart Çarşamba, 20:00, canlı yayın

Irkçılık ve İklim krizine karşı birleşik mücadele

Konuşmacılar:

Behçet Çelik (Yazar)
Tuna Emren (Bilim yazarı)
Camilla Royle (Akademisyen, İngiltere)

İzleme linkleri:



Behçet Çelik konu başlığı: Mülteciler ve edebiyat

Behçet Çelik öykü ve roman yazarıdır. İlk öykü kitabını 1992'de, ilk romanını 2009 yılında yayımlamıştır 2008 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı'nı, 2011 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.

Camilla Royle konu başlığı: İklim krizi ve göçmenler

Camilla Royle, International Socialism dergisinin yardımcı editörüdür. Londra Kings College'de çevre coğrafya doktorası yaptı. KCL ve LSE çevre coğrafyası üzerine çalışmalar yapıyor. A Rebel's Guide to Engels adlı bir kitabı var.

Tuna Emren konu başlığı: Çevresel ırkçılık

Tuna Emren, Popular Science Türkiye'ye yazar ve editör olarak katkı sundu, bilimsel bilginin ve popüler bilim anlatımının yaygınlaşması adına çeşitli çalışmalarda bulundu. 2019'dan bu yana iklim krizi bilim ve politikaları başta olmak üzere, çeşitli alanlarda kendi bağımsız araştırmalarını yürütüyor, kitap çevirileri yapıyor.









---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net