26 Mayıs 2016 Perşembe

ÇATIŞMADAN MÜZAKEREYE GEÇİŞ: BARIŞIN OLANAKLARI SEMPOZYUMU, 28 Mayıs 2016, Cumartesi, 14.30-18.00, Cezayir Toplantı Salonu







ÇATIŞMADAN MÜZAKEREYE GEÇİŞ: BARIŞIN OLANAKLARI

28 Mayıs 2016, Cumartesi, 14.30-18.00, Cezayir Toplantı Salonu

 

1. OTURUM: DÜNYADA ÇATIŞMA VE MÜZAKERE SÜREÇLERİ

Ayşe Betül Çelik, Erol Katırcıoğlu (Filipinler deneyimi), Yıldız Ramazanoğlu (İrlanda deneyimi)

Moderatör: Yıldız Önen

 

2. OTURUM: TÜRKİYE'DE ÇATIŞMADAN MÜZAKEREYE NASIL GEÇECEĞİZ?

Cuma Çiçek, Fatma Akdokur, Hakan Tahmaz, Reha Ruhavioğlu, Şenol Karakaş

Moderatör: Nilüfer Uğur Dalay

 

https://www.facebook.com/events/1538375083137844/

 

 

Konuşmacılar Hakkında Bilgi:

Ayşe Betül Çelik:

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesini bitirdi, 2002 yılında Binghamton Üniversitesi'nden siyaset bilimi doktorası aldı. Doktora tezini İstanbul'daki hemşehri ve Kürt dernekleri üzerine yazdı. Halen Sabancı Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve uyuşmazlık çözümü alanlarında ders vermektedir. Çalışma alanları Kürt sorunu, zorunlu göç, sivil toplum, barış inşası, toplumsal mutabakat, toplumsal cinsiyet ve kültürel uyuşmazlık çözümü yöntemleridir. Zorunlu Göçle Yüzleşmek: Türkiye'de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın Yeniden İnşaası kitabının yazarlarındandır. Şu anda Sabancı Üniversitesinde ders vermektedir.

Erol Katırcıoğlu:

1975 yılında İstanbul Siyasal Bilimler Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1990'da doçent, 1995'de profesör oldu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı, Televizyon programlarına katıldı. Halen Özgür Gündem gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.
2014 yılında Akil insanlar heyeti üyeleri ve milletvekilleri ile birlikte İrlanda ve Filipinlere düzenlenen ziyaretlere katıldı, çatışma çözümlerini yerinde inceledi.

Yıldız Ramazanoğlu:

1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Birçok süreli yayında denemeleri ve hikayeleri yayınlandı. Başörtüsü için yapılan eylemlerin öncülerinden oldu. İnsan Hakları Derneklerini ve Kadın Örgütlerini temsilen, New York'ta, Avrupa'da ve Orta Doğu'da uluslar arası kadın zirvelerine katıldı. Doğu Konferansı inisiyatifinin kurucu üyelerinden, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistlerindendir. Öykü kitapları vardır.

Cuma Çiçek:

2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Şehir-Bölge Planlama Yüksek Lisans Programı'nı bitirdi. 2006-2009 yılları arasında Diyarbakır Belediyesinde başkan danışmanlığı yaptı. 2009-2014 yıllarında Fransa'da Siyaset Sosyolojisi ve Kamu Politikaları alanında doktora yaptı. Çeşitli dergilerde Kürt meselesi, demokratik özerklik, Kürt İslâmcılığı, bölgesel yönetimler, bölgesel eşitsizlik, sınıf ve kimlik ilişkisi, barış süreci konularında makaleler yazdı. Geçtiğimiz ay Barış Vakfı tarafından yayınlanan "Dolmabahçe'den Günümüze Çözüm Süreci" Raporunun iki yazarından biridir. Şu anda Mardin Artuklu üniversitesinde siyaset biliminde ders vermektedir.

Fatma Akdokur:

1980 yılında Edebiyat Fakültesinde başladığı eğitimini, başörtüsü nedeniyle engellendiği için, ancak 1989 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinde bitirebildi. Çeşitli okullarda öğretmen olarak görev yaptı. 28 Şubat darbesi sonrası 2000 yılında işten çıkarıldı, darbe mağduru olarak mücadelesine devam etti, 2006 yılında görevine dönebildi. İslamcı kadınların oluşturduğu Başkent Kadın Platformu'nun kurucu üyeliğini ve yöneticiliğini yaptı. Şu anda Düzce üniversitesinde ders vermektedir.

Hakan Tahmaz:

1970'li yıllarda devrimci mücadeleye katıldı. 12 Eylül sonrasında tutuklandı, öğrenimi yarıda kaldı. Sıkıyönetim mahkemesinde idamla yargılandı, 10 yıla mahkûm oldu. Değişik dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 2007 yılında kurulan Türkiye Barış Meclisi'nde yürütme kurulu üyeliği ve sözcülük yaptı. Daha sonra Barış Vakfı adını alan bu organizasyonda yürütme kurulu üyeliğine ve sözcülüğe devam etmektedir.

Reha Ruhavioğlu:

Mazlumder Genel Sekreter yardımcısı ve Diyarbakır Şube yöneticisidir. Diyarbakır Mazlumder'in hazırladığı pek çok raporda aktif yer almıştır. Hür Bakış'ta yazı yazmaktadır.

 

Şenol Karakaş:

Marksist org yazarı, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistidir. Amerika'nın Irak savaşı sürecinde "Bu Savaşı Durdurabiliriz" isimli kitabı Metis'te yayınlanmıştır.  Küresel BAK, Çözüme Evet, Barış İnisiyatfileri kampanyalarında aktif yer almıştır.

 

 

 

 








---- Marksist.org Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net