1 Ağustos 2014 Cuma

2 Ağustos: Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anıyoruz




1933 ve 1945 yılları arasında on binlerce Avrupalı Roman (Roma ve Sinti), Nazi zulmünün kurbanı oldu. Uzun yıllar maruz kaldıkları ön yargıların yanı sıra, Romanlar, Nazi rejimi tarafından “üstün Aryan ırkının” biyolojik saflığına ve gücüne bir tehdit oluşturan “asosyal” ve “aşağı ırk” olarak görüldü. İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler ve işbirlikçileri on binlerce Romanı kadın, çocuk, yaşlı demeden katletti. Naziler tarafından öldürülen Romanların sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir.


Auschwitz-Birkenau ölüm kampında Romanların tutulduğu bölümün (“Gypsy Camp”) kapatıldığı tarih olan 2 Ağustos, Dünya Roman Soykırımı’nı Anma Günü olarak Kabul edilmektedir.


Türkiye’de ilk defa bir açık hava etkinliğiyle anılacak olan Roman Soykırımı kurbanları için 2 Ağustos 2014, Cumartesi günü, Galatasaray Meydanı’nda bir araya geleceğiz.

Roman Soykırımı kurbanlarını anmak ve günümüzde ayrımcılığa uğramaya devam eden Romanlarla dayanışmak üzere herkesi etkinliğe bekliyoruz.

 

Sıfır Ayrımcılık Derneği

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu

 

Tarih: 2 Ağustos 2014, Cumartesi

Saat: 19.00

Yer: Galatasaray Meydanı, İstiklal Caddesi, İstanbul




+++++++

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe
Platformu

» DurDe Facebook sayfası
» DurDe Twitter sayfası
» Bize mesaj yollamak için tıklayın...
» Listeden ayrılmak için durde-unsubscribe@lists.riseup.net adresine (listeye kayıt olduğunuz e-posta adresinden) bir mail atmanız yeterli. Şayet listeden ayrılmakta sorun yaşarsanız, bize bu linkten mesaj atabilirsiniz.