1 Haziran 2017 Perşembe

Marksizm Atölyesi'nde Tolga Tüzün Marksist Devlet Kuramını anlatacak

Merhaba,

Marksizm Atölyesi'nde bu hafta Tolga Tüzün "Marksizmde Devlet: Devletsiz Bir Dünya Mümkün mü?" anlatıyor. Saat 14.00'ten itibaren Moda sahilinde sohbet etmeye başlayacağız 15.00'te ise atölyeye başlayacağız.

Tarih: 4 Haziran Pazar Saat: 15.00


Marksist teorinin en önemli iddialarından biri devletlerin tarihin belli bir aşamasında, artık ürünün, özel mülkiyetin ve dolayısıyla sınıflı toplumların ortaya çıkması ile birlikte oluştuğudur. İnsanlığın üzerinde bir yük olarak duran devletlerden kurtulmadan gerçek bir özgürlükten söz etmek mümkün değilken tarih boyunca devletlerin daha da güçlendiğine ve çok daha karmaşık yapılar haline dönüştüğünü görüyoruz. Ancak ayaklanmalar ve devrimler de yaşanmaya devam ediyor. Bu atölyede Marksist devlet kuramının yanı sıra devletlerden kurtulmanın mümkün olup olmadığını ve nasıl bir devrimci mücadele konularını konuşacağız.  


Yer: Moda sahili çimleri. Moda çay bahçesinin merdivenlerin aşağıya indiğinizde sol tarafta bizi göreceksiniz Yanınızda yiyecek, ve içecek getirebilirsiniz.

İletişim: 0533 447 9709







---- Etkinlik-Duyuru Listesi ----

+ Listeye kayıt: Listeye kayıt olmak istediğiniz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net ve SYMPA adıyla gelen maili, bir şey yazmadan cevaplayın

+ Listeden ayrılmak için, listeye kayıt olduğunuz mail adresinden şu adrese bir mail atın: marksistorg-duyuru-unsubscribe@lists.riseup.net