29 Nisan 2011 Cuma

1 Mayis'ta DurDe pankartiyla Taksim'deyiz

Irkciliga, milliyetcilige, ayrimciliga, nefret suclarina karsi:
1 Mayis'ta DurDe pankartiyla Taksim'deyiz

Bu yil 1 Mayis onemli bir genel secimin on gunlerinde kutlaniyor. 12 Haziran genel secimlerinden sonra kurulacak meclis yeni bir anayasa yapacak. Secimlere katilan tum parti ve adaylar kendilerini buna gore konumlandiriyor. Ve her secimde oldugu gibi bu kez de secimin buyuk aktorleri yine milliyetcilige oynuyor.
Bozkurt-cakal gibi duzeysiz polemiklerin arasinda Ergenekon saniklari meclise tasinmaya calisilirken, yillardir irkciligin, milliyetciligin, ayrimciligin, nefret suclarinin magduru olan kesimler listelerde kendilerine yer bulamiyor. Basi ortulu de acik da olsa kadinlara ayrilan pay temsilde adaletsizligin simgesi olmayi surduruyor. Nufusun %12.5'ini olusturan engellilerin adi anilmiyor. Azinliklar gostermelik adaylar disinda hice sayiliyor. Secim baraji ve son YSK darbe girisimi gibi gerekcelerle Kurtler meclisin disina itilmeye calisiliyor. LGBT'ler, temiz enerji savunuculari, vicdani retciler, hayvan haklari savunuculari tamamen gormezden geliniyor.
Bu kesimlerin yeterince temsil edilmedigi bir meclis ozledigimiz sivil ve demokratik bir anayasayi yapamaz. 1 Mayis bu gercegi dile getirmek, kamuoyuna anlatmak icin onemli bir firsat sunuyor.
O yuzden;
Butun Turkiye'den, kendisini toplumun 'dis mahallelerine' itilmis, otekilestirilmis, nefretin nesnesi haline sokulmus, sozu elinden alinmis hisseden butun yurttaslarimizi, 'mevzu bahis vatan' olunca 'teferruat' sayilanlari, kendi dertlerini kendi sozleriyle yazdiklari dovizlerle, kendi sloganlariyla 1 Mayis'ta, DurDe pankarti arkasinda, birlesmeye cagiriyoruz.

BIRLESEN TEFERRUAT YENILMEZ!

(Irkciliga ve Milliyetcilige)
DurDe Girisimi

Not:
Emek, Demokrasi, Ozgurluk Bloku icinde Sishane-Tarlabasi yonunden Taksim'e yuruyecegiz. Tepebasi'ndaki TRT binasinin onunde baslayacak kortejin en onunde KESK bulunuyor. Siyah zemin uzerine beyaz harflerle, 4 dilde (Turkce, Kurtce, Ermenice, Ingilizce) "Irkciliga ve Milliyetcilige DurDe" pankarti siralamada DSIP ve EDP kortejlerinin arasinda yer aliyor. Yolun diger tarafinda ise BDP korteji bulunuyor.
1 Mayis, Pazar, 09:00'da, TRT binasi onunde.

Iletisim icin:
0535 885 76 15 - 0555 816 78 33

http://www.durde.org/
http://nefretme.net
http://www.facebook.com/durde
http://twitter.com/DurDeTr
http://groups.yahoo.com/group/durde_info/